Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Första gången som Cliens utvärderas i Sveriges största undersökning av kapitalförvaltare rankas vi allra högst, enligt undersökningen External Asset Management 2017.

pdf  Pressmeddelande - Cliens Rankad 1:a i ProsperasundersökningKantar-Sifo-Prospera_ranking_Cliens_ExternalAssetManagement_2017_Sweden beskuren 1260x1525
pdf  Top 5 Ranking - External Asset management Sverige 2017

I en undersökning har 125 svenska institutionella portföljförvaltare, till exempel pensionsstiftelser, försäkringsbolag, kommuner och landsting samt fackföreningar, tillfrågats om sin syn på olika kapitalförvaltare. Områden som utvärderas är bland annat förvaltningsresultat, administration och kundansvarigas kompetens.

Av sexton kapitalförvaltare, från relativt små svenska ”boutiquer” till svenska storbanker, rankas Cliens allra högst, följt av SEB på andra plats och Handelsbanken på tredje.

Av de tolv olika områden som utvärderades, så rankades Cliens som 1:a i sju delområden:

1:a Avkastning
1:a Administration
1:a Produktinformation
1:a Rapportering
1:a Åtkomst till förvaltningsteam
1:a Kompetens hos säljteam
1:a Konkurrenskraftiga avgifter

Som en extra bonus toppar Cliens även listan över institutionernas så kallade ”vilja att rekommendera” sin förvaltare till andra kunder med ett genomsnittsbetyg på 4,39 av maximalt 5,0.

”Det är professionella personer som deltar i Prosperas undersökning, så självklart är vi mycket stolta när vi kommer bäst ut i undersökningen. Hög avkastning är i alla sammanhang av största vikt, men vad som också är intressant med denna undersökning är att den påvisar hur viktigt det är att sköta samtliga delar som är relaterade till kapitalförvaltningen, på ett professionellt sätt. Avkastning, kundservice, administration och konkurrenskraftiga priser måste ligga i linje med vad kunden upplever som ett tydligt mervärde hos sin kapitalförvaltare”, säger Lena Wallenius, VD på Cliens Kapitalförvaltning.

Undersökningen genomfördes av KANTAR | SIFO Prospera i mars-maj 2017.

Läs artikel på di.se (kräver inloggning)


1

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tomas Henriks, Marknadschef
Telefon: 0702-28 18 98
e-post: tomas.henriks@cliens.se

Om Cliens
Cliens rankas som en av Sveriges ledande kapitalförvaltare och vår ambition är att genom aktiv kapitalförvaltning erbjuda institutionella och privata kunder ett långsiktigt mervärde. Fonderna Cliens Sverige, Cliens Sverige Fokus, Cliens Småbolag, Cliens Mixfond och Cliens Räntefond Kort finns tillgängliga hos utvalda distributörer exempelvis Avanza, Nordnet, Folksam, SEB, Skandia och Swedbank.

Visitkort

Hur blir jag kund?

Du kan köpa våra fonder direkt hos oss eller vända dig till någon av våra samarbetspartners och handla fonderna via deras fondtorg. TILL KÖP & SÄLJ-SIDAN

Cliens månadsbrev Kostnadsfritt

Var först med att ta del av vår unika marknadsrapport, sammanfattning över månaden som gått och våra utsikter på framtiden.