Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Extrajobb inom systemutveckling hos Cliens Kapitalförvaltning

Student och Tech-entusiast? Är du nyfiken på hur det är att arbeta på ett fondbolag?

Cliens Kapitalförvaltning är ett partnerägt och fristående fondbolag vars målsättning är att erbjuda investerare långsiktigt god avkastning. Vår verksamhet består av förvaltning av fonder och diskretionära uppdrag till institutionella kunder som exempelvis pensionsstiftelser, regioner, kommuner, kyrkliga organisationer och fackförbund.

Cliens Kapitalförvaltning blev 2022 utsett till Årets Fondbolag, Årets Sverigefond och Årets Småbolagsfond av Privata affärer. Vi sitter i fina lokaler i centrala Stockholm.

Vem söker vi?

Student och Tech-entusiast? Är du nyfiken på hur det är att arbeta på ett fondbolag? Vill du se och lära av finansbranschen från ett digitalt perspektiv? Då är detta extrajobb hos oss perfekt för dig! För att trivas hos oss bör du vara logisk, driven, nyfiken och en bra lagspelare.

Arbetsbeskrivning

Vi befinner oss på en spännande digital resa och söker därför en engagerad medarbetare som tillsammans vill hjälpa till att driva Cliens framåt, hitta nya lösningar och skapa framtidens fondbolag. Kundernas höga förväntningar på såväl digitala tjänster som hållbara lösningar ligger till grund för vår affärsutveckling och våra erbjudanden. Digitalisering är därför integrerat i Cliens verksamhet, oavsett om det rör sig om förvaltning, administration eller produktutveckling.

Du kommer att utföra programmering som ligger till grund för våra automatiseringar och effektiviseringar, och kommer vara en del i utvalda utvecklingsprojekt. Du assisterar vid underhåll av vårt datalager och hjälper vår utvecklingsansvarige att vidareutveckla det. I arbetet kan det även ingå uppsättning av mappningar som krävs för att strukturera data. Rollen är bred och du kommer att samarbeta med främst Operations men det kan bli aktuellt med projekt i övriga organisationen också, till exempel inom marknad eller hållbarhet.

Krav och önskemål 

Vi tänker oss att du är i början av din utbildning som exempelvis riktar in sig på ingenjör eller systemvetenskap. Vi söker dig som har möjlighet att jobba en till två dagar i veckan och som gärna jobbar mer under högtider samt sommaren. Du skriver och talar svenska flytande. Ett intresse för finans och fondmarknaden är en fördel då arbetet är starkt sammankopplat med affärsverksamheten.

Arbetet sker agilt och majoriteten av systemutvecklingen görs i Microsoft miljö. Du ska ha grundläggande kunskap om programmering t.ex. inom Python eller C#. Kunskap inom MS SQL, REST, git, Blazor eller Power BI är ett plus.

Vår rekryteringsprocess

Nu är det vår tur att lära känna dig. Låter detta lockande, återkom med ett CV och personligt brev. Om din profil matchar det vi söker är nästa steg ett besök hos oss för intervju.

Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Ansökan och frågor om tjänsten skickas till:

Niklas Gustafsson
E-mail: niklas.gustafsson@cliens.se
Telefon: 08-400 515 24


Hur blir jag kund?

Du kan köpa våra fonder direkt hos oss eller vända dig till någon av våra samarbetspartners och handla fonderna via deras fondtorg. TILL KÖP & SÄLJ-SIDAN

Cliens månadsbrev Kostnadsfritt

Var först med att ta del av vår unika marknadsrapport, sammanfattning över månaden som gått och våra utsikter på framtiden.