Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Ladda fler artiklar

Hållbarhetsansvarig till Cliens Kapitalförvaltning

Nu söker vi en hållbarhetsansvarig som vill utveckla samt ansvara för våra hållbarhetsprocesser

Hållbarhetsansvarig till Cliens Kapitalförvaltning 

Vi växer och söker dig som brinner för ESG- och hållbarhetsfrågor och som vill vara med och utveckla samt ansvara för Cliens hållbarhetsprocesser.

Om tjänsten

Cliens Kapitalförvaltning har ett av Sveriges mest välrenommerade förvaltningsteam och är mycket erfaret. Ditt huvudsakliga ansvar blir att utveckla vårt hållbarhetsarbete.

Tjänsten ställer höga krav på att du kan arbeta självständigt, är strukturerad samt har mycket hög kompetens inom området. Du är resultatinriktad och har en stark vilja och drivkraft att förbättra och utveckla processer. För att bli framgångsrik hos oss krävs också att du har ett starkt engagemang i din kommunikation med kunder och medarbetare samt är lojal, seriös och förtroendeingivande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

- Utveckla etik- och hållbarhetsprocessen avseende bolagets produkter
- Leda och samordna det befintliga hållbarhetsarbetet och initiera nya projekt
- Ansvara för extern dialog med våra samarbetspartner och kunder som t ex försäkringsbolag, banker och institutionella investerare
- Hantera intern dialog med förvaltningsteam och marknadsavdelning
- Omvärldsbevakning - Bevaka, granska och bedöma hur politiska beslut och kommande lagstiftning kan komma att påverka fondbranschens hållbarhetsarbete
- Företräda Cliens Kapitalförvaltning externa forum och andra organisationer inom hållbarhetsområdet
- Koordinera det interna hållbarhetsarbetet

Din bakgrund

- Erfarenhet från att ha arbetat med hållbarhetsfrågor
- Erfarenhet och förståelse för den finansiella marknaden
- Akademisk examen eller motsvarande, möjlig inriktning mot ekonomi eller statsvetenskap
- Kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift
- Driven och målinriktad med förståelse för den kommersiella sidan av hållbarhetsarbetet.
- Förmåga att kombinera strategiskt och analytiskt tänkande med operativ hands-on-attityd

Om oss

Cliens Kapitalförvaltning är ett partnerägt och fristående fondbolag vars målsättning är att erbjuda investerare långsiktigt god avkastning. Våra förvaltare är specialister på den Nordiska aktie- och räntemarknaden och vår verksamhet består av fondförvaltning och diskretionär kapitalförvaltning. Vi förvaltar sju stycken fonder med olika förvaltningsstilar och riskprofiler. Förvaltningsteamet inom Cliens har förvaltat kapital åt svenska institutioner i över två decennier. Läs gärna mer om oss på https://www.cliens.se/.

Skicka in din ansökan innehållande CV samt personligt brev. Urval och intervjuer sker löpande. Ansvarig för rekryteringen är bolagets VD Lena Wallenius och ansökan skickas till lena.wallenius@cliens.se. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lena Wallenius på telefon
08-506 503 91 eller på mail lena.wallenius@cliens.se. Vi ser fram emot din ansökan.

Hur blir jag kund?

Du kan köpa våra fonder direkt hos oss eller vända dig till någon av våra samarbetspartners och handla fonderna via deras fondtorg. TILL KÖP & SÄLJ-SIDAN

Cliens månadsbrev Kostnadsfritt

Var först med att ta del av vår unika marknadsrapport, sammanfattning över månaden som gått och våra utsikter på framtiden.