Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Ladda fler artiklar

CLIENS UTSETT TILL ÅRETS FONDBOLAG 2021

Nu i månadsskiftet utsåg Privata Affärer, för 19:e året i ordningen, titeln Årets Fondbolag samt Årets Fonder i sina respektive kategorier.

Läs artikeln på Privata Affärer här

Vi har den stora glädjen att meddela att Cliens vann utmärkelser för Årets Fondbolag, Årets Sverigefond och Årets Småbolagsfond. Fonden Cliens Sverige blev dessutom utsedd till Årets Sverigefond av Fondmarknaden.se och Cliens Småbolag fick nu i början på mars utmärkelsen Årets Bästa Småbolagsfond av fondratingföretaget Morningstar.


Priset för Årets Fondbolag går till Cliens Kapitalförvaltning med motiveringen;

- Med lagkänsla och långsiktighet vinner Cliens matchen. Vi har haft ögonen på Cliens i flera år. De har bra fonder och har spararen i fokus. Det ligger helt i Privata Affärers linje. Förutom att bli Årets fondbolag plockar Cliens hem guldet i Sverigefonder och svenska småbolagsfonder.

Erik Anderrson

Erik Andersson, VD Cliens Kapitalförvaltning

Stort Grattis! Det är första gången som Cliens får utmärkelsen Årets Fondbolag. Hur känns det?
Superkul! Jag är så oerhört glad för alla medarbetare som jobbat så länge, att äntligen få ett kvitto på deras insatser. Det är också väldigt inspirerande att fortsätta visa att detta inte är en engångsföreteelse. 
Vi har höga ambitioner och siktar på att försvara dessa priser framgent, även om konkurrensen såklart är hård.

Vad tror du ligger bakom framgångarna?
Jag tror nyckeln ligger i att hela företaget har en passion för att skapa långsiktigt kundvärde, oavsett om det är vår kontorsassistent eller vår stjärnförvaltare. Vi har ett fantastiskt team som fungerar väl och litar på varandra, vi har en gemensam målbild och är konsekventa i det långsiktiga förvaltningsarbetet och i vår kundvård. Vi försöker alltid att vara nära kunden, se dess nuvarande och framtida behov och hur kan vi möta dessa behov genom vår förvaltning och kundvård.

Vad utmärker er förvaltning?
Några områden vi har som grund och som vi tror skapar bra förutsättningar är vår gemensamma investeringsfilosofi med fokus på långsiktighet, aktiv förvaltning, koncentrerade portföljer samt att vi har en teamansats men med enskilda mandatansvar. Dessa grundpelare skapar en stark gemensam förvaltningskultur och ett stort ansvar hos den enskilda förvaltaren. Vi försöker också skapa robusta investeringsprocesser som kan tåla olika marknadsmiljöer. Självklart är det också mycket upp till den enskilde förvaltaren att inom sin fond exekvera på sin egen specifika investeringsstrategi. Så tittar man utifrån och in på Cliens, så ser man sannolikt både gemensamheter i de olika fonderna men också olikheter. Det är styrkan i vår aktiva förvaltning. 

Om vi blickar framåt, vad händer under 2022? 
Ett oroligt och svängigt börsår, men med stora möjligheter för aktiv förvaltning. På Cliens kommer vi fortsätta att investera i vår verksamhet för att fortsätta växa i takt med våra kunders behov. Men rent konkret tror jag vi kommer att få se namnet Cliens bli lite mer publikt, vi kommer lyfta vår hållbarhetsprofil och eventuellt lansera en ny fond mot andra hälften av året. Framför allt hoppas jag att vi kan fortsätta att skapa kundvärde även under 2022!


Hur blir jag kund?

Du kan köpa våra fonder direkt hos oss eller vända dig till någon av våra samarbetspartners och handla fonderna via deras fondtorg. TILL KÖP & SÄLJ-SIDAN

Cliens månadsbrev Kostnadsfritt

Var först med att ta del av vår unika marknadsrapport, sammanfattning över månaden som gått och våra utsikter på framtiden.