Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Ladda fler artiklar

Vi söker en medarbetare till Middle Office/Risk Control

Till en nyinrättad roll söker vi dig som vill ha en central roll med fokus på Middle Office inom Cliens Operations.

För mer information om tjänsten läs gärna mer här

Cliens Kapitalförvaltning är ett partnerägt och fristående fondbolag vars målsättning är att erbjuda investerare långsiktigt god avkastning. Våra förvaltare är specialister på den Nordiska aktie- och räntemarknaden och vår verksamhet består av diskretionär kapitalförvaltning och fondförvaltning. Majoriteten av kunderna är institutionella, exempelvis pensionsstiftelser, regioner/landsting, kommuner, kyrkliga organisationer och fackförbund.

Om tjänsten

Till en nyinrättad roll söker vi dig som vill ha en central roll med fokus på Middle Office inom Cliens Operations. Ditt huvudsakliga ansvarsområde blir inom interna kontroller och riskhantering men du kommer också att stötta Operations vid behov med det dagliga fondflödet, NAV-kurssättning, värdering och rapportering etc. Du tillhör ett team på sju medarbetare och rapporterar till den operativa chefen.  

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden: 

  • Uppföljning av placeringsbegränsningar och risklimiter
  • Löpande riskkontroll som tex likviditetsriskanalys och stresstester
  • Periodiska riskberäkningar/nyckeltal (tex VaR, KIID)
  • Stöd till externa parter inom andra linjens risk- och compliance samt internrevision
  • Delta i hel- och halvårsrapportering för fonderna 
  • Myndighetsrapportering
  • Löpande underhåll av fonddokumentation
  • Delta i projekt för att vidareutveckla arbetet inom Operations
  • Stöd i det dagliga fondflödet

Cliens som bolag växer och marknaden är föränderlig, det gör att du ofta kommer ställas inför nya frågor, projekt och regelverk. Vi ser att du vill fortsatta utvecklas med oss och ta ett stort ansvar i inom ditt område samtidigt som du stöttar dina kollegor och hjälper till där det behövs. 

Operations inom Cliens värderas högt internt och har också fått högsta betyg i externa undersökningar. Kulturen inom bolaget kännetecknas av tydligt kundfokus, högt i tak och en öppenhet mellan kapitalförvaltningens olika avdelningar. Du kommer få arbeta i en dynamisk verksamhet i nära kontakt med förvaltningen. 

Lämplig bakgrund 

Vi söker dig med akademisk examen inom ekonomi och minst 5 års arbetslivserfarenhet från fond- eller värdepappersbolag alt förvaringsinstitut. Vi ser gärna att du arbetat med flertalet av ansvarsområdena i rollen i linjeroll inom Middle Office/riskkontroll eller liknande alternativt som konsult i finansbranschen med likande uppdrag. Flerårig erfarenhet av att revidera fondbolag kan också vara en intressant bakgrund.

Du har skaffat dig mycket goda kunskaper inom en bred flora av finansiella instrument och du har en god förståelse för exempelvis riskberäkning, limituppföljning, stresstester, nyckeltal, rapportering och regelefterlevnad inom området.

Arbetet sker till stor del i Bloomberg så erfarenhet från det är meriterande, likväl som mycket goda kunskaper i Excel. 

Personliga egenskaper   

Vi söker en trygg person med integritet och ödmjukhet. För att trivas hos oss bör du också vara prestigelös, social och bra på att samarbeta. Att du är en nyfiken, driven och analytisk person med god problemlösningsförmåga värdesätter vi också.  Du vill och vågar prova nya saker och driver självständigt ditt arbete framåt. 

Ansökan  

I denna rekrytering samarbetar Cliens med SJR. Skicka in Din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sara Borgeström, 070-4715914. 

Notera att vi tyvärr inte kan ta emot din ansökan via email.

Varm välkommen med din ansökan! 

Hur blir jag kund?

Du kan köpa våra fonder direkt hos oss eller vända dig till någon av våra samarbetspartners och handla fonderna via deras fondtorg. TILL KÖP & SÄLJ-SIDAN

Cliens månadsbrev Kostnadsfritt

Var först med att ta del av vår unika marknadsrapport, sammanfattning över månaden som gått och våra utsikter på framtiden.