Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Vi söker erfaren medarbetare till Operations

Cliens Kapitalförvaltning är ett partnerägt och fristående fondbolag vars målsättning är att erbjuda investerare långsiktigt god avkastning.

Vår verksamhet består av förvaltning av fonder och diskretionära uppdrag till institutionella kunder som exempelvis pensionsstiftelser, regioner, kommuner, kyrkliga organisationer och fackförbund.

Cliens Kapitalförvaltning blev 2022 utsett till Årets Fondbolag, Årets Sverigefond och Årets Småbolagsfond av Privata affärer. Vi sitter i fina lokaler i centrala Stockholm.

Om tjänsten

Tjänsten innebär att du organisatoriskt tillhör avdelningen Operations och dina uppgifter består bland annat av administration av våra diskretionära mandat, corporate actions som nyemissioner, utdelningar och spin-offs i portföljbolagen, investeringslimiter samt framtagande och kontroll av kundrapporter. Som en del av teamet Operations är du en del i gruppens arbete med det dagliga fondflödet, NAV-kurssättning, värdering och rapportering etc.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden omfattar:

  • Administration av våra diskretionära mandat
  • Det dagliga fondflödet (värdering av fonder) tillsammans med övriga i gruppen
  • Corporate actions
  • Intern och extern rapportering
  • Exekvering och affärsuppföljning av värdepappershandeln
  • Deltagande i projekt för att utveckla processer och implementera nya regelverk

Operations inom Cliens värderas högt internt och har också fått högsta betyg i externa undersökningar. Teamet består av 7 personer. Kulturen inom bolaget kännetecknas av prestigelöshet, korta beslutsvägar, högt i tak och en öppenhet mellan fondbolagets olika avdelningar.

Lämplig bakgrund

Vi söker dig med akademisk examen inom ekonomi och ser gärna att du har fyra års arbetslivserfarenhet från fond- eller värdepappersbolag eller liknande bolag inom finansbranschen.

Du ska vara aktieintresserad och vara nyfiken på andra typer av värdepapper. Du har skaffat dig goda kunskaper om administration av värdepapper och du har en god förståelse för handel med värdepapper, hantering av corporate actions, limituppföljning och rapportering.

Kunskap att arbeta med IT-systemen Secura, Bloomberg och Infront är meriterande, likväl som mycket goda kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper  

Vi söker en trygg person med integritet och ödmjukhet. För att trivas hos oss bör du också vara prestigelös, social och bra på att samarbeta. Du gillar siffror och är noggrann. Att du är en nyfiken, driven och analytisk person med god problemlösningsförmåga värdesätter vi också. 

Ansökan 

Skicka in din ansökan senast 21 november, urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Ansökan och frågor om tjänsten skickas till operativ chef Natalie Furman Maqdosi på Natalie.furman@cliens.se , 073-9707065. Välkommen med din ansökan!

Hur blir jag kund?

Du kan köpa våra fonder direkt hos oss eller vända dig till någon av våra samarbetspartners och handla fonderna via deras fondtorg. TILL KÖP & SÄLJ-SIDAN

Cliens månadsbrev Kostnadsfritt

Var först med att ta del av vår unika marknadsrapport, sammanfattning över månaden som gått och våra utsikter på framtiden.