Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Ladda fler artiklar

NY VD TILL CLIENS KAPITALFÖRVALTNING

Cliens Kapitalförvaltning fortsätter att växa och från slutet av oktober tillträder Erik Andersson som VD på Cliens.

Pressmeddelande 2021-08-11 

Erik kommer närmast från en tjänst som Chief Investment Officer (CIO) på Swedbank Robur, en roll som han tillträdde 2018 och under denna tid har han även ingått i Roburs ledningsgrupp. Innan CIO rollen var Erik ansvarig för den Globala aktieförvaltningen, även hållbarhet och ägarstyrning har legat under Eriks ansvarsområde. Erik har över 20 års erfarenhet av finansindustrin.

Cliens nuvarande VD, Lena Wallenius, kommer i samband med rekryteringen att tillträda som arbetande styrelseordförande.

”När vi grundade Cliens 2010 var vi 4 anställda och förvaltade två fonder med endast ett fåtal andelsägare. Idag är vi 22 anställda, är på väg att lansera vår 8:e fond, har mer än 100 institutionella kunder samt finns på ett dussintal fondplattformar. Det har varit 10 fantastiska år och en ynnest att se hur vi har utvecklats under hela den här perioden. Nu bygger vi för framtiden vilket bland annat innebär ett ökat produkterbjudande, fördjupad kundnärvaro och en omfattande satsning på hållbarhet. Jag är helt övertygad om att Erik är rätt person för att ta nästa steg i utvecklingen av Cliens, han har en mycket bred erfarenhet som täcker i stort sett allt av det vi gör”, säger Lena Wallenius.

"Vi är inne i en tillväxtperiod och har en stark efterfrågan på våra produkter och är enormt glada att vi lyckats rekrytera en av branschens starkaste namn att axla ansvaret att leda Cliens in i nästa fas. Lena Wallenius har gjort ett fantastiskt jobb att ta oss till den position vi är i idag och hon blir dessutom kvar i organisationen", säger Tomas Henriks, Marknadschef på Cliens Kapitalförvaltning.

Erik Andersson tillträder som VD för Cliens Kapitalförvaltning den 20 oktober.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Lena Wallenius, VD
Telefon: 0702-83 82 04
E-post: lena.wallenius@cliens.se

Alternativt

Tomas Henriks, Marknadschef
Telefon: 0702-28 18 98
E-post: tomas.henriks@cliens.se


Hur blir jag kund?

Du kan köpa våra fonder direkt hos oss eller vända dig till någon av våra samarbetspartners och handla fonderna via deras fondtorg. TILL KÖP & SÄLJ-SIDAN

Cliens månadsbrev Kostnadsfritt

Var först med att ta del av vår unika marknadsrapport, sammanfattning över månaden som gått och våra utsikter på framtiden.