Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde. Det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Ladda fler artiklar

CLIENS SMÅBOLAG ERHÅLLER HÖGSTA BETYG FRÅN MORNINGSTAR PÅ TREÅRSDAGEN

Fonden Cliens Småbolag erhåller femstjärnig rating från fondutvärderaren Morningstar.

Världens största fondratingföretag, Morningstar, utser kontinuerligt de fonder som presterat bäst resultat i vad som kallas Morningstar Fund Rating. Den 30 september fyllde Cliens Småbolag 3 år och erhöll högsta betyg, fem stjärnor.

"Svenska småbolagsfonder är utan tvekan en av de mest konkurrensutsatta kategorierna på fondmarknaden så att vi lyckats skapa högst avkastning av samtliga småbolagsfonder de senaste tre åren gör oss mycket stolta. Förvaltaren, Carl Sundblad, jobbar extremt hårt med att hitta undervärderade bolag så det är givetvis mycket glädjande att fondens resultat uppmärksammas på detta sätt", säger Tomas Henriks Marknadschef på Cliens Kapitalförvaltning

Carl Sundblad, Förvaltare Cliens Småbolag

Fondens förvaltare, Carl Sundblad, har en gedigen bakgrund som småbolagsförvaltare på SEB. Han kom till Cliens i augusti 2016 för att förvalta Cliens Småbolag och har ansvarat för fonden sedan starten 30 september 2016. Cliens Småbolag har haft en årlig snittavkastning på 18,0 % efter avgifter, Småbolagsindex (Carnegie Small Cap Return Index) har avkastat 11,3 % per år under samma period.

Fonden förvaltar drygt 2 miljarder kronor. Totalt förvaltar Cliens Kapitalförvaltning ca 19 miljarder kr i sju fonder och diskretionära uppdrag.

Länk till fonden på Morningstars hemsida


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tomas Henriks, Marknadschef
Telefon: 0702-28 18 98
e-post: tomas.henriks@cliens.se
www.cliens.se

Hur blir jag kund?

Du kan köpa våra fonder direkt hos oss eller vända dig till någon av våra samarbetspartners och handla fonderna via deras fondtorg. TILL KÖP & SÄLJ-SIDAN

Cliens månadsbrev Kostnadsfritt

Var först med att ta del av vår unika marknadsrapport, sammanfattning över månaden som gått och våra utsikter på framtiden.